16:30

Öckerö/Hönö

Referat: Rannebergens IF - Öckerö/Hönö

Dags för årets tredje träningsmatch och denna gång betydligt bättre väder än sist. 5 grader, sol och bra lite vind och Magnus humör var som vanligt på topp :)

Motståndet denna dag stod Rannebergen för och matchen spelades på Gunnaredsvallens konstgräs. Helt okej plan, även om den var lite ojämn - märkligt nog för en ganska nyanlagd plan...hur som helst så hade vi lite svårt att få ihop lag pga båda A-lagen spelade (och vann sina matcher!) och flera juniorspelare var med där. Men 12 härliga killar fick vi ihop och början av matchen var en jämn tillställning med ganska mycket spel på mittplan. Theo och Olle på innermitten gjorde det bra och hittade fram till Emil L efter några minuter som fick på ett skott, men ingen direkt farlighet. Kort därefter kom Victor N igenom fint i djupled, men tyvärr avblåst för offside.

Det dröjde egentligen till 20 minuten innan vi skapade en riktigt bra målchans och det var fint spel mellan Olle och Victor N som till slut hittade fram till Emil L till vänster inne i straffområdet. Emil L kom runt sin försvarare och fick bollen förbi målvakten, men ingen riktig fart på skottet så en Rannebergsförsvarare rensade undan precis innan mållinjen. Situationen efter så kom Jesper runt på högerkanten, men blev avblåst för offside. Bakåt var vi stabila med Edvin, Sebbe K, Philip och Ralle framför Tobbe i mål. De halvchanser Rannebergen försökte skapa redde vi ut bra.

Det var inte förrän det hade gått 25 minuter av matchen som det började hända grejer. Emil kom fri mot målvakten och hann nog tänka tusen ställen att sätta bollen och till slut blev det en lobb som målvakten plockade lätt. Nära,nära. Istället kontrade Rannebergen och direkt efter fick de en tveksam straff när Tobbe räddade bollen, men domaren uppfattade det som att han fällde spelaren... Straffskytten satte en välplacerad straff otagbart för Tobbe.

Nu kom vi av oss i vårt fina spel som vi ändå hade startat matchen med. Vi skapade några halvchanser på frisparkar långt utifrån, men inga direkta farligheter. Viktor N fick på ett hyfsat långskott, men någon meter utanför. När 40 min har gått åker vi istället på ett onödigt 0-2-mål på en hörna där kommunikationen brast. Bara minuten efter det så spelade Rannebergen till sig ett fint läge där en av deras spelare satte 0-3 inne i straffområdet på efter en kontring. Vi fick en hyfsad chans på en indirekt frispark inne i straffområdet efter en tillbakapass, men Samuel drog den över.

Trots bra spel låg vi alltså under med tre mål i halvlek vilket kändes märkligt, men sådan är ju fotbollen...rund...vad som helst kan hända. I pausvilan så snackade vi helt enkelt om att fortsätta att spela så som vi gjort i första, men sätta några av våra målchanser istället och vara bestämdare i försvarsspelet.

Buskapet gick fram och pang - efter en minut så tråcklade sig Samuel igenom Rannebergens försvar på vänsterkanten in i straffområdet...värsta slalomkörningen. Till slut kom han för nära målvakten och skottet räddades, men på returen dök Olle upp och satte 1-3 - gött och rättvist! Bara minuten senare så fortsatte vi trycka på och efter en hörna sköt Victor N på täckande försvarare och sedan hamnade bollen hos Johan. Först sköt han i stolpen och på returen - trots 4-5 man ivägen - så hittade han rätt - 2-3! Nu var vi riktigt heta på gröten och Ralle var nära på att sätta en frispark någon minut senare, men den tog i ribban.

Efter en kvart i andra halvlek så gjorde Tobbe matchens prestation. En Rannebergsspelare sköt en frispark med höger yttersida (riktigt snyggt) och bollen var på väg mot krysset, men Tobbe sträckte ut och gjorde en räddning av hög klass! Efter detta hade vi total press och Rannebergen var knappt över på vår planhalva. Olle hittade fram till Victor N på vänsterkanten, men hans skott gick utanför. Ralle drog en lång fin boll in i straffområdet och där dök Johan upp men volleyskottet gick över. Victor N och Emil L hade ett par chanser till, men bollen ville inte in. Johan hittade Samuel med en fin pass in på straffpunkten, men skottet gick rätt på målvakten...ja chanser hade vi gått om...

Vi ville ju gärna vända matchen så vi gick ner på en trebackslinje istället och satte in en till på mittfältet. Med tio minuter kvar av matchen gav det resultat när Theo (grym på innermitten!) blev fälld utanför straffområdet. Istället för att vänta på muren, så hittade Olle Samuel med en perfekt pass och fri med målvakten gjorde han inget misstag utan satte 3-3 med vänstern! Vi fortsatte att köra på med vår offensiva taktik i slutet och det var nära vi fick utdelning. Emil L skapade själv ett bra läge i straffområdet, men skottet räddades av målvakten. Olle fick en bra chans det allra sista, men målvakten räddade även där så matchen slutade 3-3.

Efter en svacka sista kvarten i första halvlek så tog vi verkligen tag i det i andra och vände 0-3 till 3-3 - det var riktigt starkt gjort. Härlig kämpaglöd, bra attityd och vi försöker (och lyckas ofta) verkligen spela oss ur situationer och göra oss spelbara. Härligt att se killar!

Rannebergen - Öckerö/Hönö - 3-3 (0-3) 120225

1-0 (28) Straff